Corporate Workspace for an IT Department Dallas, TX

Costs: $4.0 million

Size: 34,000 sf

Project Details

This project entailed the renovation and finish out of a 34,000 square feet floor space in a corporate office building. The renovation included a full redesign of the spaces as well as the design of all modular and ancillary lounge and collaborative furnishings.

The client group for this project requested a very open floor plan concept with bright colors and lots of natural light. This particular team has a large staff with a variety of needs. The BSA team developed a plan to accommodate multiple offices, conference rooms, open meeting spaces and work stations.

This client group was making a move from another office building where cubicles and offices on the windows were a norm. The new floor design was a big adjustment for them, but was encouraged by their leadership to allow ample natural light for everyone to enjoy. As a part of the design process, our design team worked with the end users on ways to change the way they work to make the adjustment into such a space an easier one. In the end, the group became more social and collaborative.